Dugnad på stien inn til Vigdevann

Pinseaften, lørdag 7. juni var det «åpen dag» og dugnad på stien inn til Vigdevann, og mange tok turen innover på denne fine dagen.
På forhånd var det kjørt ut platter, og mange tok med seg bunter med plank fra Risvola når de gikk innover. Det var både store og små som tok turen innover, mest bygdefolk men også noen mindre kjente. De fleste stoppet og hjalp til på stien, eller i det minste deltok i pausepraten.
For i pausene ble det grilla pølser og kokt kaffe på bål, for uten mat og drikke duger som kjent helten ikke. Det var saft til barna, trivelig prat og enda triveligere trekkspillmusikk av Vegard Vigdenes som hadde dratt med seg trekkspillet på toppen av sekken for anledningen. Men trekkspillmusikk er en skikkelig stemningsskaper, så det gjorde seg godt borti skogkanten. Og innimellom ble det stemt i riktig bra på allsangen, når man kom til et vers eller en strofe av de mer kjente. Sjelden har vel Forradalsangen vært sunget så kraftig nedunder Murukviståsen.
I tillegg til å kose oss fikk vi gjort et skikkelig bra arbeid på stien. Vi fikk lagt ned alle plattene som var kjørt innover og brent opp gammelmaterial, så det er en fin bit ny sti fra bekken ved benken og mot Murukviståsen.
Fjellstyret hadde fått tak i et kjempebra fiskesett med stang og snelle, som de fikk tak i til en kjempebra pris fra Best Fiske på Stjørdal. Dette ble trukket til en av de oppmøtte under 16 år, som en ekstra inspirasjon til friluftsliv og fisking. Den heldige vinner ble Tobias Aadal, og det tok ikke lange stunda etter dugnaden var ferdig før stanga var i bruk på Vigdevann.
Det var en flott dag og et flott stykke arbeid som ble gjort. Tusen takk til alle som bidro. Flere bilder vedlagt.
(Tekst og foto: Stian Flobergseter)
Vedlegg:
FilBeskrivelse
Last ned denne filen (Bilder fra dugnaden.doc)Bilder fra dugnaden.doc 
JoomShaper